Stapelfinanciering: financier écht naar behoefte!

Stapelfinanciering is het combineren van meerdere financieringsvormen om zo de totale financieringsbehoefte te vervullen. Het is dé trend van nu bij het MKB en ZZP’ers.

Misschien herken je het wel: je zoekt naar een bedrijfsfinanciering, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Van bankkrediet, tot lease, crowdfunding en factoring. je ziet door de bomen het bos niet meer. En heb je een financiering gevonden? Dan is deze vaak niet toereikend genoeg. Gelukkig biedt stapelfinanciering de oplossing. Hiermee combineer je meerdere financieringsvormen, waardoor je niet meer afhankelijk bent van één financier. zo creëer je een mix van financieringen die in jouw behoefte als ondernemer voorziet.

Wat is stapelfinanciering?

Stapelfinanciering is het combineren van meerdere financieringsvormen om de totale financieringsbehoefte van jou te vervullen. Hierin zijn een tal van combinaties mogelijk. Het uitgangspunt is dat naar jouw korte en lange termijn behoefte wordt gekeken en de totale financieringsbehoefte wordt vervuld.

voorbeeld van een stapelfinanciering

Wat zijn de voordelen van stapelfinanciering?

Stapelfinancieringen hebben voor- en nadelen. Eén van de voordelen is dat je een hoger financieringsbedrag kan ophalen. Dit komt omdat je bij meerdere financiers een deel van jouw financieringsbehoefte invult. Een ander voordeel is dat dus ook dat je bij meerdere financiers jouw behoefte verkrijgt. Hierdoor ben je niet afhankelijk van één financier. Een derde voordeel is dat financiers welwillender zijn wanneer jouw financieringsbehoefte wordt ingevuld door meerdere financiers. Het risico van de individuele financier is kleiner.

Wat zijn de nadelen?

Waar er veel voordelen aan stapelfinanciering zitten, zitten er uiteraard ook nadelen aan. Eén van de grootste nadelen is dat je als ondernemer kennis nodig van de financieringsmogelijkheden. Veel ondernemers hebben deze kennis niet en zijn hierdoor genoodzaakt hun accountant of financieringsspecialist in te schakelen om stapelfinanciering te verkrijgen. Daarnaast heeft elke financier andere voorwaarden. Dit brengt met zich mee dat u zich goed moet laten voorlichten over de risico’s die dit met zich meebrengt. Een ander nadeel is dat u als ondernemer een doorlopende financieringsbehoefte hebt. Om met een stapelfinanciering goed in uw financieringsbehoefte te voorzien moet u een goede inschatting kunnen maken van uw financieringsbehoefte op verschillende momenten.

Welke financieringsvormen kan ik toepassen op de stapel?

Bij stapelfinanciering kunt de volgende financieringsvormen toepassen:

Factoring als onderdeel van uw stapelfinanciering

De factoringdiensten van MKB Vordering Verkopen lenen zich uitstekend voor stapelfinanciering. Deze financieringsvorm is gebaseerd op uw debiteuren, met uw facturen als onderpand. Factoring is dus geen zakelijke lening, waarbij u krediet ontvangen. In plaats daarvan worden uw facturen met factoring voorgefinancierd. Verkoopt u uw facturen aan MKB Vordering Verkopen? Dan worden deze facturen direct aan u uitbetaald. Ruim voordat de reguliere betalingstermijn is verstreken.

Factoring is bij uitstek de financieringsvorm om uw werkkapitaal snel te verbeteren. U bouwt geen schuld!

Wilt u meer weten over stapelfinanciering?

Bent u door dit artikel geïnteresseerd geraakt en wilt u meer informatie over stapelfinanciering? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Dien uw vordering in

Dien uw vordering in en ontvang binnen 24 uur een reactie.